graVuren zijn een uniek

Na een zoektocht van twee jaar en het eindeloos testen van allerlei technieken om met vuur te schilderen, ontdekte André Bikker in de zomer van 2016 een nieuwe techniek: het schilderen met vuur. Het maken van een graVuur is moeilijk te vergelijken met bestaande schildermethodes. Het lijkt geschilderd te zijn in een sepiatoon, maar er komt geen verf aan te pas. De hitte van de gasbrander verkleurt het hout. Bij deze techniek is correctie niet mogelijk. Er is continu de dreiging dat het werk letterlijk wordt afgebrand.

 

Kenmerk van een graVuur

Een graVuur van André Bikker is te herkennen aan de gebrandschilderde initialen en de handtekening op de achterzijde van het paneel. Daarnaast is het werk gemaakt op gerecycled hout, bekisting van een handelsmaatschappij. Ook is er maar één van elke graVuur. Deze wordt gemaakt in opdracht, zoals portretten van kinderen, honden of katten. Daarnaast staat er op deze site een autonome collectie.

 

Doe-boek Het Kerstfeest van de Timmerman

Naast de graVuren maakt André prenten over de 'verhalen van de Timmerman'. Het is eerst deel is een prachtig kerstgeschenk. Voor het bestellen van het bijschrijf - kleur prentenboek klik hier. Wist u dat er ook een e-boek is van dit bijzondere verhaal?

 

Voor vragen over graVuren mail naar info@gravuur.nl of neem vrijblijvend contact op.

 

Het eerst beeld is van fotograaf Jan Ruland van den Brink

graVuur van de maand september

Doe mee met de  graVuur veiling